bravo1.jpg bravo2.jpg bravo3.jpg bravo4.jpg bravo5.jpg bravo6.jpg bravo7.jpg bravo8.jpg

Ook dit jaar heeft op tweede Paasdagochtend in park Swaalfkesveld in Oostindie het Paaseieren zoeken en de Vossenjacht plaats gevonden.

De weersverwachting voor 2e paasdag ziet er niet goed uit, code oranje, windkracht 6, harde windstoten en felle regenbuien.

Om half 9 's morgens komt de organisatie bij elkaar om te bespreken of de paasactiviteiten vanwege de weersomstandigheden door kunnen gaan. Er wordt besloten om de activiteiten door te laten gaan, maar de partytent niet op te zetten. Dit is veel te gevaarlijk door de harde wind.

Maar de organisatie wil de kinderen niet teleurstellen, dus er gaat snel een bericht op de Facebookpagina dat iedereen gewoon naar park Swaalfkensveld kan komen. In plaats van de partytent fungeerde de geleende tandemasser van Hubo Tjoelker als inschrijfpunt, koffiezetpunt, opslag e.d.

De 200 door Leek-Cake gesponsorde eieren zijn gekookt en geverfd door Tessa Delbrugge, Rosita Bergsma en Carlien Kappert, waarvoor dank. In de stromende regen worden de eieren verstopt in het park. Evenals andere jaren worden er ook weer een drietal "gouden" eieren verstopt, voor de gelukkige vinder ligt er een leuke verrassing klaar.

Paaseierenzoeken:

Om 10 uur wordt het startschot gegeven. Meer dan 30 kinderen in de leeftijd van 0 t/m 5 jaar gaan op pad om de paaseieren te zoeken. Zodra de kinderen 3 eieren hebben gevonden, keren ze snel terug om de eieren in te leveren en een zakje met een aantal chocolade-eitjes in ontvangst te nemen. Er is slechts 1 gouden ei gevonden dit jaar. Tim Bergsma is de gelukkige vinder en mag hiervoor een cadeautas in ontvangst nemen. Vervolgens snel op naar de warmte thuis.

Jammer voor de catering van BRAVO!, zij hadden helaas weinig aanloop door de slechte weersomstandigheden.

Vossenjacht:

Inmiddels is het tegen 10.30 uur droog geworden en het lijkt erop dat het tijdens de vossenjacht droog blijft. De vossen nemen hun posities in, de letters voor de spreuk zijn al opgehangen achter de ramen bij een aantal buurtbewoners. Tijd om van start te gaan om 11.00 uur precies. De 6 groepen met in totaal 42 deelnemers zijn goed aan elkaar gewaagd, de groepen komen allemaal vlak achter elkaar binnen. De winnaars ontvangen een chocolade-paashaas.

De spreuk van dit jaar: "Ook met pasen blijft Wijkvereniging BRAVO! u verbazen”.

Tot slot wil ik graag alle vrijwiligers bedanken voor hun bijdrage aan deze activiteiten. Zonder jullie bijdrage was het niet mogelijk geweest deze paasactiviteiten te organiseren. Ook Leek-Cake (Margreet van Esch) wil ik hartelijk bedanken voor het wederom sponsoren van de eieren, klasse!

Voor een impressie van dit festijn:

stop view Info
/
   preview
   Album
   Photo
   Date
   Dimensions
   Filename
   File size
   Camera
   Focal length
   Exposure
   F Number
   ISO
   Make
   Views
   Comments
   ozio_gallery_fuerte
   Ozio Gallery made with ❤ by turismo.eu/fuerteventura